Info om våra guider


Under en och en halv timme kommer du att få kunskap om hur historien hänger ihop. Halvvägs in i guidningen dukar vi upp för en fikapaus, där du kan njuta av en kopp kaffe eller te och något sött.

Vårt museum är en plats där du kan uppleva historien på riktigt. Vi har gjort allt för att skapa en autentisk miljö, där du kan känna doften av sten och höra ljudet av slägga mot mejslar. Vi är övertygade om att du kommer att uppskatta vår passion för stenhuggeriepoken och vår vilja att bevara denna viktiga del av Sveriges historia.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt museum och hoppas att du kommer att ha en minnesvärd upplevelse. Välkommen till stenhuggeriepokens värld!

Stenhuggerimuseet i Bohuslän ligger i ett gammalt stenbrott i Hunnebostrand. Brytningen där startade på 1930-talet och lades ner på 1950-talet. Stenhuggerimuseet i Bohuslän har som ändamål att främja och utveckla bevarandet och gestaltandet av stenhuggarperidodens framväxt och dess kulturarv.

I denna uppgift ingår att verka för en helhetssyn där arbetsliv, teknik, produktionsprocesser, sociala förhållanden, folkbildning, kultur, fackligt och politiskt arbete tydliggörs. I centrum står arbetsplatser och andra historiska miljöer med anknytning till stenhuggningsarbetet i Bohuslän.

Under april månad påbörjar vi med guidade visningar på Stenhuggerimuseet, för större grupper.

En guidad visning går till så här: Guiden välkomnar er vid ingången och visar runt i museet, utomhus och inomhus. Därefter samlas man i visningsrummet där guiden berättar om stenhuggeriepoken. Föredraget bryts och kaffe med kaka serveras. Efter fikat fortsätter guiden med sin berättelse och avslutar efter frågestund.

En sådan guidning kostar 125:- per person och tar 1,5 timma.

[Boka en guidad visning]